No Waste

WAT KUNT U DOEN VOOR EEN BETERE WERELD EN …..
HOE BESPAART U GELD !!

Voor de periode 2016-2030 zijn er door de Verenigde Naties DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN opgesteld. Het realiseren van deze doelen is niet alleen een taak van overheden. Ook U kunt daaraan iets doen: koop Fairtrade producten, koop in een Wereldwinkel, koop ‘eerlijke’ kleding, gebruik gecertificeerd hout en papier, beleg in microfinanciering, verminder uw vleesconsumptie, neem vaker de fiets, om een aantal voorbeelden te noemen.
Deze keer aandacht voor VOEDSELVERSPILLING -NO WASTE-. Jaarlijks gooien we ongeveer 50 kilo eetbaar voedsel per persoon in de afvalbak. Dat is in totaal 2,4 miljard euro aan weggegooid eten. Dat is zonde van dat goede voedsel, zonde van uw portemonnee, en schadelijk voor het milieu.
Wat kunnen we hier met elkaar aan doen; – maak een boodschappenlijstje voor u naar de winkel gaat, vermijd impulsaankopen – let bij aankoop op de houdbaarheid datum – maak bij bereiding van uw maaltijd niet meer klaar dan u op lust – bewaar restjes eten in de koelkast voor de volgende dag, gooi niet zomaar iets weg – moet u toch etensresten weggooien, doe dit dan in de groene bak zodat het kan worden gerecycled.

Dit is een publicatie van de werkgroep ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ (voorheen het Millenniumplatform), onderdeel van de stichting Drechterland Mondiaal. Binnen de stichting zijn verder actief de werkgroepen Fairtrade, Mondiale Cultuur, Welkom en Repair Café.